Odwiedziło Blogg

środa, 20 marca 2013

Lekka Masa Budyniowa

Jest to przepis na  masę budyniową do przełożenia tortu - szybka i prosta ! polecam :D

Składniki:

 •1 budyń koloru czerwonego np. malinowy (może być również waniliowy lub czekoladowy)
 •500ml mleka
 •4 listki żelatyny ( = 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku)
 •200g słodkiej śmietany 30- 36%

Sposób przygotowania:


1.Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
2.Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Do ciepłego budyniu dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
 3.Śmietanę ubić mikserem i wmieszać delikatnie do zimnego budyniu.
 4.Ciasto przełożyć masą i wstawić do lodówki na co najmniej 2- 3 godziny. (Ciasto przełożyć masą w tortownicy lub zacisnąć obręcz do tortu).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz