Jest to przepis na masę budyniową do przełożenia tortu - szybka i prosta ! polecam :D
Składniki:
•1 budyń koloru czerwonego np. malinowy (może być również waniliowy lub czekoladowy)
•500ml mleka
•4 listki żelatyny ( = 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku)
•200g słodkiej śmietany 30- 36%
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
2.Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Do ciepłego budyniu dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
3.Śmietanę ubić mikserem i wmieszać delikatnie do zimnego budyniu.
4.Ciasto przełożyć masą i wstawić do lodówki na co najmniej 2- 3 godziny. (Ciasto przełożyć masą w tortownicy lub zacisnąć obręcz do tortu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz